Waar let je op bij het bouwen van een Carport ?
- January 6, 2010
- 0 Comment
Het aanschaffen van een nieuwe wagen kost momenteel een klein fortuintje. Daarom is het verstandig deze goed te onderhouden en te beschermen tegen invloeden van buiten. Heb je geen garage of slecht een voor twee wagens, dan is het bouwen van een carport een praktische en betaalbare oplossing.
Afhankelijk van de mogelijkheden en de ruimte die er rond het huis aanwezig is kan men kiezen voor twee typen van carports. Een vrijstaande carport wanneer deze volledig los staat van het gebouw of een aangebouwde carport wanneer minstens één zijde tegen het gebouw is aangebracht. Beiden hebben hun eigen specifieke aandachtspunten.
Voor de meeste aangebouwde of extra aangebrachte bijgebouwen dient men een stedenbouwkundig attest aan te vragen. Tot voor 1 december 2010 moest je dit doen voor elk gebouw dat je wou bijbouwen, afbreken, herbouwen, uitbreiden of verbouwen. Vanaf 1 december 2010 is er echter een vrijstelling voor het plaatsen van een garage, carport of bijgebouw dat niet hoger is dan 3 meter en maximum 40 m² meter in beslag neemt. Toch zijn hier een aantal vereisten aan verbonden.
In veel gevallen is er wel nog een meldingsplicht.
Nadat je beslist hebt om een carport te bouwen heb je de keuze om een kant en klaar bouwpakket te gebruiken, het werk te laten verrichten door een gespecialiseerd bedrijf of alles zelf te doen. De goedkoopste en meest voor de hand liggende optie is om het helemaal zelf te bouwen.
Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologieën. Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het plaatsen hiervan.